Bijenkorf, brand info.

*this page is made for my collegues at work, to learn more about perfume brands and the history. All the information is from the brands own website or another legit source. 

Brand info.

Hallo collega’s! Zoals beloofd heb ik voor jullie een aparte pagina aangemaakt op mijn site met alle informatie van de parfum huizen waarmee wij gaan werken. Dit heb ik apart gedaan omdat mijn blog in het Engels is, en het mij makkelijker lijkt om eerst in het Nederlands wat meer te weten te komen over de merken.

Naast dat ik dit heel leuk vind om te schrijven, is het voor jullie ook een handige manier om je kennis te updaten. Voel je vrij om mij aan te vullen als je nog een extra feitje weet!

 

Acqua di Parma *niche brand*

 

Land van herkomst : Italie

Oprichting: 1916 – Parma – Italie 

In 1916 creëerden 2 meester parfumeurs het 1e ADP parfum in een oud laboratorium in de stad Parma. De geur was ongewoon voor die tijd. Fris en modern. (in tegenstelling tot de Duitse parfum markt waarbij geuren zwaar en intens waren).

Acqua di Parma creëerde het eerste Italiaanse Eau de Cologne, gemaakt met natuurlijke ingrediënten. De formule is tot op de dag van vandaag het zelfde.

Door de jaren is het merk gegroeid. Het ontwerp van de flacon is geïnspireerd op het Art Deco tijdperk in 1930. Het merk kwam pas echt op de kaart in 1950, toen filmsterren uit Hollywood de geuren gingen dragen, en ze te koop werden aangeboden in luxe winkels. Ava Gardner en Audrey Hepburn droegen de geur ook.

1960 : ADP was inmiddels uitgegroeid tot een high-end luxe parfum merk, gedragen door de Elite toen der tijd.

In 1993 : Is er door 3 zaken mannen uit Italie (Luca Cordero di Montezemolo, Diego Della Valle and Paolo Borgomanero ) geïnvesteerd in het merk omdat het zou behoren bij de Italiaanse cultuur, geschiedenis, en ambacht.

In 1998 opende de eerste boetiek te Milaan.

Omdat de geur Colonia zo’n succes was, kwamen er meer geuren en producten op de markt. Allemaal trouw aan de Italiaanse klasse en smaak. Er werden speciale dames geuren gecreëerd, een lijn geïnspireerd op de kust , de Blue Mediterraneo, en een geuren lijn met leer accoorden. Hierdoor is ADP uitgegroeid tot een echt lifestyle merk. Te koop in vele luxe warenhuizen en winkels wereldwijd.

Alle geur lijnen worden enkel in Italie gemaakt, en in 36 landen wereldwijd verkocht.

Bekende vaste klanten hedendaags: David Beckham, Kate Moss, Sandra Bullock.

Waar staan de geuren van ADP voor?

Creativiteit, elegantie, en exclusief en ambacht.  De kwaliteit van de geuren is hoog omdat de ingrediënten met zorg worden uitgekozen en van natuurlijke afkomst zijn.

De flacons zijn (zoals ik eerder aangaf) op het Art-Deco tijdperk geïnspireerd en worden met de hand glas-geblazen.

Klik hier om alle geuren van ADP te bekijken. 

 

Amouage *niche brand*

Land van herkomst : Oman 

Oprichting: 1983 – Sultan van Oman

Amouage gold for Men & Women

Het huis Amouage: Gebruikt traditionele Mid-Oosterse ingrediënten. Denk hierbij aan kruiden en specerijen maar ook aan:  Oudh, wier rook, musk, en roos.

De eerste Amouage Geur (vroeger verkocht onder de naam Amouage maar hedendaags Amouage Gold ) is gecreëerd door parfumeur Guy Robert in 1983. Guy Robert creëerde ook geuren voor de huizen van Dior en Hermes.

De flacon

Zoals te zien is op de foto hiernaast, zijn de flacons voor de heren geuren anders dan die voor de dames. De heren flacon is geïnspireerd op de dolk van Sultan Oman, de dames flacon is geïnspireerd op het dak van de Ruwi Moskee, ook in Oman.

Moskee
Dolk van Oman

Zoals te zien is op de afbeeldingen, zijn er duidelijke elementen gebruikt bij het ontwerpen van de flacon.

Beroemde mensen die Amouage dragen :

Maxima – Amouage Dia

Vladimir Putin – Amouage gold

Waarom heeft Amouage heren en dames geuren?

De parfumeur gaf aan in een interview met VOGUE Arabia dat Arabische mannen geen geur zullen dragen die verkocht wordt als dames parfum. Ondanks dat alle geuren unisex zijn is er toch een grote vraag naar man-en-vrouwen geuren in het midden-oosten. Dit zelfde geld voor vrouwen die geen heren geuren willen dragen.

Klik hier om alle geuren van Amouage te bekijken. 

Cartier – Juwelenhuis 

Land van herkomst : Frankrijk 

Oprichting: 1847 – Parijs / Oprichting van de eerste geur : 1981 – Parijs

Prachtige video van Cartier die ik tegen kwam op Youtube :

Bekendheden die geuren van Cartier dragen : Keira Knightley, Gloria Estafan

De eerste geur van cartier, was Must de Cartier, een zwoele oriëntaalse geur met vanille. 

2001 : De geur Eau de Cartier kwam uit, deze geur was fris, meer een cologne, noten van cederhout en viooltjes.

De stijl van Cartier geuren: Kan het best worden omschreven als:

Net als bij de Cartier sieraden, waarbij gebruik word gemaakt van enkele stenen (want meer heb je niet nodig voor een mooi sierraad, word er ook bij de geuren gebruik gemaakt van enkele hoogwaardige geur noten. (Zegt Parfumeur van Cartier, Mathilde Laurent).

Alain-Dominique Perrin (then-President of Cartier) zegt : ‘Perfumes, like jewels, speak to us of love. They provide the link to enchantment, style, elegance and a particular lifestyle.’

Must de Cartier
Cartier le Panthere
Eau de Cartier

Klik hier om alle geuren van Cartier te bekijken. 

 

 

 

 

Luxe lijn van Cartier : Cartier Les Heures

De luxe geuren van Cartier zijn geinspireert op “gevoelens en gemoedstoestanden”

Les Heures betekend : De Uren, daarom zijn de kenmerkende Romeinse cijfers die we ook terug zien bij de horloges terug te vinden op de geuren.

Voor alle info per parfum klik hier.

Essentric Molecules *niche brand*

Land van herkomst : Duitsland 

Oprichting: 2006 – Geza Schoen London 

Parfumeur Geza Schoen :

Was het zat, in 2001 besloot hij dat geuren te commercieel werden en kwam hij met een totaal vernieuwend concept.

Geza heeft voorheen als parfumeur gewerkt bij andere huizen , en wordt ook wel de “rebel of the fragrance industry” genoemd.

2006 : Geza launched Escentric Molecules – ook wel “het anti parfum merk” genoemd.

2009 : Geza launched The Beautiful Mind Series – waarbij hij werkte met vrouwen in verschillende creatieve branches, om zo een geur te creeeren die aansluit bij het vrouwlijke creatieve brein.

2017 : Geza lanceert Project Renegades samen met parfumeur vrienden Mark Buxton, en Bertrand Duchafour.

 

Molecule 01

Alle geuren zijn Unisex.

Geza omschrijft de Eccentric geuren als een formule, en de Molecule geuren als een “molecuul”.

Hij gebruik iso E super om het verslavende “drug” gevoel te creeeren, dit ingredient is ook de reden waarom de geur Molecule 01 een grote aantrekkingskracht heeft op andere mensen. Ondanks dat je soms de geur niet ruikt bij jezelf.

Geza wilde Molecules 01 een parfum voor ‘outsiders’ maken, maar in het jaar 2009 was de geur zo’n succes, dat die missie niet geslaagd is.

Bekendheden die Molecules 01 dragen: Anna Nooshin (bekend van Youtube en RTL Bourlevard , Rachel Zoe, Kat von D, Dita von Teese, Elton John).

Het parfum Molecule 01 is het meest populair, en is goed te “layeren” met een andere geur. Het molecule Iso e Super zorgt er voor dat bepaalde noten, zoals amber meer naar voren komen en langer blijven hangen.

Klik hier voor alle Ecentric Molecules geuren.

Givenchy * Mode huis * L’ATELIER

Land van herkomst: Frankrijk

Bracht eerste geur uit: 1957 met als inspiratie Audrey Hepburn. L’Interdit.

HAUTE COUTURE FRAGRANCES

FRAGRANCE AND COUTURE come together. 

Het huis Givenchy heeft naast de reguliere geuren, zoals de Ange Ou Demon lijn, Irisistable, an de Dahlia, ook een luxere lijn onder de naam L’Atelier de Givenchy. 

Geïnspireerd op de mode van het huis, de lijn is een eerbetoon aan Haute Couture.

Kernwoorden – Geur is net zo belangrijk als de kleding – Geur maakt de outfit af. Het verkeerde parfum kan een chique outfit down-graden. De geuren zijn zeldzaam en op niet veel plekken te koop. Met name de Haute Couture stoffen waren een belangrijke inspiratiebron. 

De lijn bestaat uit 7 geuren, gemaakt met waardevolle ingrediënten. De geuren smelten perfect op de huid zoals de stoffen van de kleding dit doen. Dit zorgt dat het bij iedereen anders ruikt. Twee geuren door elkaar sprayen is ook geen probleem. – dit maakt het uniek.

Klik hier voor alle geuren van Givenchy 

 

Linari *niche brand*

Land van herkomst : Duitsland

CEO : Rainer Diersche , begin 2000

Linari verkoopt ook home-fragrances. Wij verdiepen ons in de Eau de Parfums. (Zie foto).

 

LINARI fragrances

LINARI staat voor hoge olfactorische complexiteit. De geuren worden gecreëerd in samenwerkingen met top parfumeurs zoals Mark Buxton en Egon Oelkers. 

Kernwoorden: Ver van de massamarkt, zeer geconcentreerd, verlangen naar individualisme,  esthetiek en schoonheid. 

Modern en tijloos design – Geur en design komen samen.

Product Ontwerp door Rainer Diersche

Ontwerper Rainer Diersche ontwierp de minimalistische flacons van LINARI. Het glas komt uit Frankrijk. De flacon is zwaar en speciaal voor LINARI ontworpen. Gekenmerkd door de extreme vorm van de fles, een cilinder met een brede diameter.

De flacon is omringd door een gepolijste hals. De dop is van Afrikaans hout. De flacon staat voor transparantie. Het glas is dik.

Het cirkelvormige oppervlak van de flessen is versierd met drie zwarte banden, de ruimtes tussen de banden worden dan ingelegd met een waardevolle 22 karaat goud of platina plating.

De kap lijkt te zweven over de fles als gevolg van de hoogteverschuiving en om de sculpturale kenmerken te onderstrepen.

Klik hier voor alle geuren van Linari. 

Maison Margiela * Mode huis * parfums Replica

Land van herkomst: Frankrijk – 1988 Martin Margiela (Belgie). 

2014 – Onder leiding van Creative Director Mr. John Galliano. 

Het merk:

Conceptueel, energiek, mysterieus, unisex. Modern Elegance.

REPLICA – Geuren met een herinnering. De geuren hebben allemaal een aparte “vibe” die linkd aan een bepaalde gebeurtenis waar de meeste mensen zichzelf in kunnen herkennen. Denk aan: Sunday cologne. 

Naast de geuren is er ook een online campagne die bij de lijn hoort:

Inspired by the Maison Margiela ‘Replica’ Eau de Toilette collection, #SmellsLikeMemories is a collective photographic gallery displaying images by artists, influencers turned curators and contributions from the public.

Join us in continuing to create this evolving, collective memory by sharing your own photo using the #SmellsLikeMemories hashtag on Instagram or Tumblr, or contribute directly here. http://www.smellslikememories.com/

De geuren van Margiela zijn het beste te omschrijven als “memories everybody knows” en zijn stuk voor stuk verschillend van elkaar en unisex.

De geuren van Margiela zijn clean, niet overdreven (net zoals de kleding). Er is zelfs een geur zonder naam, de (untitled). Margiela maakt geuren voor mensen die niet opzoek zijn naar uiterlijk vertoon maar die een diepere laag zoeken en een groot raffinement. Geen emotionele verhalen bij Margiela maar gewoon “de geur zoals hij is”.

Klik hier voor alle Margiela geuren. 

Miller Harris *niche brand*

Land van herkomst: UK – London 2000s

Founder: Lynn Harris

Ontstaan:  Lynn Harris studeerde 5 jaar in Parijs, en vervolgens in Grasse. Hier leerde ze omgaan met natuurlijke aromatische ingrediënten om parfum mee te maken. Vervolgens creëerde ze haar eigen parfum lijn onder de naam Miller Harris Perfumer London.

15 jaar later, is de “signature” stijl van Miller Harris te herkennen aan – de liefde voor de natuur, en de precisie om ze zo goed mogelijk te gebruiken.

Miller Harris respecteert het maken van geuren maar daagt zich zelf ook uit door haar grenzen te verleggen , om zo tijdloze en innovatieve geuren te creëren.

Het merk:

Wil dat iedereen per seizoen , emotie, of gevoel een geur kan kiezen, en met de geuren van Miller Harris een eigen parfum wardrobe kan maken.

 

Parisian elegance with London’s street styles. 

Natuurlijke ingrediënten, iris uit Florance, Jasmijn uit Egypte, Oranjebloesem uit Tunesie. Respecteren van de natuur. Combinaties maken die elkaar harmoniseren

 

Prada les Infusions

Land van herkomst: Italie

Lancering van de lijn : 2007 

Bekijk ook zeker de website, die is 100% de moeite waard, zo mooi! (Op PC of Mac)

Klik

Inspiratie voor de lijn Les Infusions

De geuren van Les Infusions draaien om bloemen. Iedere geur is zo geformuleerd dat de bloem die centraal staat tot zijn recht komt.

Het gaat de “mannelijke” en “vrouwelijke” kanten van de hedendaagse populaire geuren uit de weg. De lijn refereert naar het verleden maar ook naar het heden en de toekomst.

De visie van het moderne huis Prada komt naar voren.

An infusion is a trasformative encounter from which the unexpected emerges, the new and the familiar.

Prada wil dat de geuren niet gender-related zijn en laat de gast zelf zijn of haar geur kiezen op basis van smaak.

 • Fleur d’oranger Oranjebloesem absolute en neroli vormen een luxueus geheel met weelderige jasmijn en uitbundige Tuberoos. Een delicate en charmante geur met een vleugje stoutmoedigheid die wordt versterkt door het sprankelende Mandarijnwater.
 • Iris Cèdre (nieuw) Als een karakteristieke en onverwachte interpretatie van Iris, balanceert Iris Cèdre op het geurakkoord van sprekende tonen als Iris en Neroli, Cederhout, Vetiver, Wierook en Benzoïne.
 • Amande (nieuw) Amandelen in Bergamotwater en anijstonen van Steranijs. De toevoeging van Tonkabonen geeft het de zoete bitterheid van Amandelolie.
 • Iris Een sensuele interpretatie van Iris: fris en licht als een tedere sluier. Kostbaar, ongrijpbaar en in volmaakt evenwicht, doet de geur denken aan schone, linnen lakens en naakte huid.
 • Vétiver Een indruk van Vetiver, die doet denken aan een zacht soort groen. Een sprankelende droom met de frisheid van Gember.
 • Oeillet (nieuw) Kruidige Anjer bloemnoten gemengd met Sandelhoutwater, Mandarijn essence en Styrax uit Honduras zorgen voor een frisse en sensuele geur.

Klik hier voor alle Prada geuren. 

Serge Lutens *niche brand*

Land van herkomst: Frankrijk – Moederbedrijf : Sisheido

Over Serge Lutens

 • Manusje van alles – kunstenaar, haar stylist, parfumeur, fotograaf, fashion designer ….
 • Deed in de jaren 60 make-up voor VOGUE in Parijs.
 • 1967 – Gevraagd door Dior om een makeup lijn te creeeren.
 • 1980 – Lutens werd door Sisheido gevraagd en de samenwerking was een succes.
 • 2000 – Lutens start zijn eigen parfum lijn – Serge Lutens – net op het juiste moment in de geschiedenis maakte hij gebruik van internet en online adverteren en zijn stem laten horen in de parfum wereld.
Quote door Serge Lutens

Inspiratie: Japan en Marokko

In het fragment hier onder is Serge Lutens aan het woord, hij verteld over zijn manier van denken en creëren. Zeker een must om even te kijken!

 

Tiffany&Co 

(coming soon)